Le Mans-ban fokozódik Amerika egy legnagyobb rivalizálása

Kép forrása: 500miles
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Le Mans-ban fokozódik Amerika egy legnagyobb rivalizálása

A Chip Ganassi Racing és a Team Penske két kiemelkedő csapat az IndyCar mezőnyében, akik az elmúlt 15 évben 11 alkalommal diadalmaskodtak és csak egyszer nem szolgáltattak bajnokot. Mindkét csapatnak vannak sikeres eredményei más bajnokságokban is, például a NASCAR és a sportautók között. Idén azonban a két csapat a gyártók nagy részével együttműködve versenyez az IMSA-ban és az Endurance Világbajnokságon.

Bár nem tervezték előre a közös részvételt, a rivalizálás jó hatással van mindkét csapatra. A verseny miatt mindig tudják, hogy a másik csapat is képes rá, így motiválja őket. A csapatokat mindig el lehet várni a legjobb teljesítményt, függetlenül az egyensúlyi rendszertől.

A Ganassi és a Penske közös érdekében együtt kell működniük a győzelemért, hogy versenyben maradjanak a többi gyártóval.

Az IMSA-ban a Porsche vezeti a győzelmi mérleget 2-1 arányban, de a pontokban csak kis különbség van a két csapat között. A Ganassi autója jobban szerepel a pontversenyben az Endurance Világbajnokságon, de mindkét csapat még várja az első győzelmét a közös hibrid erőforrással rendelkező autókkal.

Tovább a cikkhez

Forrás: 500miles

Kapcsolódó bejegyzések