A történelem legsikeresebb F1-es világbajnokjával a kormánynál – A legendás pilóta indulásra kész a híres Daytonai 24 órás versenyen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bár úgy tűnt, aktív F1-es pilóta indulhat a versenyen, a terv végül füstbe ment, de így is lesznek sztár pilóták a sportautó-szezon amerikai idénynyitóján.

Az amerikai autósport szezon kezdetén, a Daytona 24 órás versenyen számos sztár pilóta áll rajthoz, habár eredetileg egy aktív F1-es pilóta is szerepelt volna a tervek között. A Wayne Taylor Racing csapatának felállásában érezhető az Andretti hatása, hiszen két IndyCar-pilótájuk is részt vesz a versenyen. A csapatot idén év elején vásárolta fel az Andretti Globallá átnevezett csapat, és a tervek szerint 2024-ben a GTP kategóriában két autóval bővítik felállásukat. Az Acura csapatánál elégedettek voltak a tavalyi pilótafelállással és két pilótájukat előléptették a következő szezonra. A felállásban emellett jelen lesznek más ex-F1-es és IndyCar pilóták, mint Brendon Hartley és Marcus Ericsson. Az alakulatnak sikerült megszerezniük Jenson Buttont is az idei idénynyitóra, aki korábbi csapattársa, Jordan Taylor mellett fog versenyezni. A Wayne Taylor Racing több gyártó tapasztalatával rendelkezik majd, hiszen az új szabályok értelmében lehetőségük nyílik két különböző gyártó autóját is vezetniük.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések