Andretti-klán célkeresztben: Dan Wheldon fiaival az F1 felé!

Andretti-klán célkeresztben: Dan Wheldon fiaival az F1 felé!
Kép forrása: 500miles
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Az Andretti Global új európai főhadiszállásának megnyitóján nyilatkozott Michael Andretti és Dan Towriss az alakulat céljairól.

Michael Andretti, az amerikai versenycsapat névadója kijelentette, hogy nem fogja finanszírozni a fiát 200 tesztnapra, és inkább az F2 és F3 bejutásával saját maga nevelné ki az amerikai tehetségeket az F1-be. Az Andretti Global csapata 2026-ra tervezi saját F1-es csapatát, bár egyelőre csak az FIA fogadta el pályázatukat. Andretti elkötelezett a céljaik iránt, úgy érzi, hogy megérdemlik a részvételt a Forma-1-ben, de találkoztak ellenállással más F1-es csapatok és vezetők részéről.

Az Andretti Global szívén viseli a Forma-1-es indulást, ennek érdekében új silverstone-i bázist nyitottak, és tervezik egy európai főhadiszállás kialakítását. Céljuk az F3 és F2 csapatok támogatása az F1 felé, valamint más versenysorozatokban is jelen lenni. Az Andretti nevet versenycsapatként 2002-ben vezették be az IndyCarban, azóta számos más sorozatban is jelen vannak, és terveik szerint ezeket még bővíteni fogják.ềgyelőre az Andretti csapatnak még meg kell harcolnia a helyért az F1-ben, de elkötelezetten dolgoznak ezért, és minden lépésüket annak érdekében teszik, hogy végül részt vehessenek a világ egyik legnagyobb versenysorozatában.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések