Az Indonéz Nagydíjjal kezdődik meg a MotoGP idei szezonjának hajrája, már a szombati napon vélhetően bajnokavatás lesz.

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


MotoGP, Jorge Martín, Pramac, Francesco Bagnaia, Ducati, Indiai Nagydíj 2023, futamAz Indonéz Nagydíjjal kezdődik meg a MotoGP idei szezonjának hajrája, már a szombati napon vélhetően bajnokavatás lesz.

A Végleg meggyőzi a kétkedőket Martín, hogy letaszíthatja Bagnaiát a trónról? – hétvégi menetrend bejegyzés először P1race.hu-én jelent meg.

„Két tripla fordulóval zárul a 2023-as MotoGP-szezon, elsőként Indonéziába látogat a mezőny. Jorge Martínnak most már saját kezében van a sorsa abban a tekintetben, hogy átvegye a vezetést a tabellán, míg a Ducati alighanem már a sprintfutamon megszerezheti a vb-címet a Michelin jubileumi hétvégéjén.A MotoGP mezőnye ráfordul a 2023-as szezon hajrájára, amelynek menetrendje meglehetősen kemény lesz mind a pilóták, mind a szurkolók számára. A következő hét hétvégéből hatszor is megmérkőznek egymással a mezőny tagjai, hogy aztán legkésőbb Valenciában eldőljenek a legfontosabb kérdések, különös tekintettel az egyéni világbajnoki címre.Azonban ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk a most következő fordulónál, amelyet Indonéziában rendeznek. A helyszín Indonézia, azon belül is az ország tizenhetedik legnagyobb szigetén, Lombokon található Mandalika. A MotoGP mindössze másodszor látogat el ide, vagyis a gyártók, illetve a csapatok meglehetősen kevés tapasztalattal rendelkeznek.Maga az aszfaltcsík 4,313 kilométer hosszú és 15 méter széles. Összesen tizenegy jobb-, illetve hat balkanyart tartalmaz, ezek közül az 1-es és a 10-es előtti féktáv számít keménynek. A célegyenes mindössze 507 méter hosszú, így a talán a Ducati ereje nem lesz olyan fontos tényező, mint más pályákon. A sprintfutam 13, míg a főverseny 27 körös lesz.”

Tovább a cikkhez

Forrás: P1race

Kapcsolódó bejegyzések