A Brit Nagydíj előtt: Taktikák és gumiválasztás a F1-es mezőnyben

A Brit Nagydíj előtt: Taktikák és gumiválasztás a F1-es mezőnyben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Kinek milyen és mennyi szett áll rendelkezésére a gumikeverékek közül, valamint milyen stratégiák várhatóak a Brit Nagydíjon?

A Pirelli szerint a leggyorsabb stratégia egy kiállás lehet a Brit Nagydíjon, feltéve, hogy nincs eső és biztonsági autós fázisok. A lágy keveréken rajtoló versenyzők a 16-22. vagy 18-24. körben válthatnak, míg a közepes keveréken rajtolók a 24-30. vagy 30-36. körben tervezhetik a bokszkiállást. A lágy keverék előnyt jelenthet a közepessel szemben az első kanyarokban.

Az élmezőnyben George Russellnak, Lewis Hamiltonnak, Max Verstappennek és Carlos Sainznak egy-egy új kemény és közepes, valamint négy használt lágy szettje van. A McLareneknek egy új kemény, két új közepes és három használt lágy szettjük van. Az Aston Martin pilótáinak, Lance Strollnak és Fernando Alonsónak ugyanilyen abroncscsomagjuk van. Charles Leclercnek két új lágy szettje is van a 11. rajtpozícióból, míg Sergio Pereznek négy új lágy szettje vár a 19. rajtpozícióból. Nico Hülkenbergnek és Alexander Albonnak nincsen vadonatúj lágy szettjük.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések