Erős formát mutatott a McLaren Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Katari Nagydíjon, az istállót irányító Andrea Stella viszont azt mondja, az, hogy ennyire közel tudtak kerülni Max Verstappenhez, nagyban volt köszönhető a körülményekhez is.F1VILÁG.HU – Hírek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Erős formát mutatott a McLaren Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Katari Nagydíjon, az istállót irányító Andrea Stella viszont azt mondja, az, hogy ennyire közel tudtak kerülni Max Verstappenhez, nagyban volt köszönhető a körülményekhez is.

The post Közel volt a McLaren a Red Bullhoz Katarban, a csapatfőnök viszont sejti az okokat appeared first on F1VILÁG.HU.

A McLaren nagyszerűen szerepelt a hétvégén, mind az egykörös tempóban, mind pedig a versenytempóban erősek voltak az autóik. Oscar Piastri a pole pozícióból nyerte meg szombaton a sprint kört, vasárnap pedig a második helyen ért célba csapattársát, Lando Norrist megelőzve. Ráadásul a McLaren autói mindössze 4-5 másodperccel maradtak le a győztes Verstappen mögött, ami jelzi, hogy versenyképesek voltak. Azonban Andrea Stella csapatfőnök szerint a Red Bullnak gumiproblémái voltak, amik miatt nem tudtak optimális versenyt futni. Szerinte a versenyzők stratégiája is szuboptimális volt, és lehet, hogy Verstappen nem volt annyira erős, mint máskor. A McLaren számára kedvezett a leghosszabb etap, a közepes és kemény keverékű gumik pedig jól működtek, elkerülve a degradációt. Stella figyelmeztet, hogy nem biztos, hogy hasonló erőviszonyokra számíthatunk a következő versenyeken, és hogy a Mercedes is erős lehetett volna, ha nem ütköznek össze a rajtnál. Végül hozzáteszi, hogy a következő versenyeken más lehet az erősorrend, és hogy a McLaren autója jól működött a Barcelonai pályán.

Tovább a cikkhez

Forrás: F1világ

Kapcsolódó bejegyzések