A MotoGP-ben ismét leáll a motorblokkfejlesztés, de nem minden jövendölés igazolódik be

A MotoGP-ben ismét leáll a motorblokkfejlesztés, de nem minden jövendölés igazolódik be

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A MotoGP bejelentette, hogy a 2026-os idényben a gyártók nem fejleszthetik motorblokkjukat, de lehetnek kivételek.

A MotoGP bejelentette, hogy a 2026-os idényben befagyasztják a motorblokkok fejlesztését, hogy a gyártók felkészülhessenek az új technikai korszakra, és ne nőjenek meg a költségek. A döntést a Grand Prix Bizottság hozta meg azzal a céllal, hogy az egyenlő versenyfeltételeket biztosítsák és kordában tartsák a költségeket. Ez lehetővé teszi a gyártóknak, hogy fókuszáljanak a 2027-es erőforrás fejlesztésére.

Azonban bizonyos esetekben lehet részleges vagy teljes felmentés a korlátozás alól, és néhány gyártó esetén már 2026-ben le kell állítaniuk a motorblokk fejlesztését. Ugyanakkor vannak gyártók, mint a Yamaha és a Honda, akik továbbra is fejleszthetik a motorblokkjukat a D kategóriában.

Ez az intézkedés az új technikai szabályok előkészítése része, amelyek 2027-től lépnek életbe a MotoGP-ben. A motorblokkok mérete 850 köbcentiméterre csökken, és az egyenlő versenyfeltételek biztosítása érdekében fontos pont a versenysorozatban. Ezzel a MotoGP szeretné továbbfejleszteni a sportot, hogy biztonságosabbá, fenntarthatóbbá és látványosabbá váljon a versenyzés a királykategóriában.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések