Versenybírók függetlenségének kérdése vetődik fel a Verstappen büntetése kapcsán

Versenybírók függetlenségének kérdése vetődik fel a Verstappen büntetése kapcsán

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Először nyilatkozott Max Verstappen káromkodással kapcsolatos botrányáról Johnny Herbert, aki versenybíróként tagja volt annak a testületnek, mely közmunkára ítélte őt Szingapúrban.F1VILÁG.HU – Hírek

A holland versenyzőt a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójának után idézték a versenybírók előtt káromkodása miatt, ami az Nemzetközi Sportkódex megsértésének minősült. A stewardok meghallgatták Verstappent, és közmunkára ítélték a viselkedése miatt. Verstappen felháborítónak találta a döntést, néma tőmondatokkal reagált az FIA sajtótájékoztatóin, majd saját sajtótájékoztatót tartott a paddockban.
A FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem korábban kritizálta az F1-es pilóták káromkodását, azonban a stewardok Johnny Herbert szerint nem az elnök kívánságai miatt hívták be Verstappent. Verstappen sértettségét mutatta, de a stewardok szerint megértette a folyamatot és elfogadta a döntést. Sok pilóta támogatta Verstappent az eset után, és Herbert szerint erősebb, összetartóbb a pilóták közössége mostanában. Ben Sulayem kódexének kritikusai között is Lewis Hamilton volt, aki faji megkülönböztetésnek érezte az elnök kijelentéseit.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések