A visszavonuló F1-es pilóták nyomában

A visszavonuló F1-es pilóták nyomában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Két F1-es csapat egyetlen versenyzőt sem búcsúztatott el tíz év alatt, viszont van olyan is, akik hetet, s olyan istálló is akad, ahonnan történetük során idén először igazol át valaki másik istállóhoz.

Az elmúlt tíz év során 34 Formula-1-es versenyző karrierje ért véget, közülük hatan olyan csapatoknál versenyeztek utoljára, melyek már nem léteznek. A jelenlegi mezőnyből kijelölnek versenyzőket az év végén történő elbúcsúztatásra. A Red Bull és a Ferrari csapatok az egyetlenek, akik nem bocsátottak el versenyzőket 2014 óta. Az Enstone-i csapat (Alpine, Renault, Lotus) a legtöbb versenyző utolsó csapatjaként szolgált az elmúlt évtized során.

A legtöbb versenyző (22-ből 28) négy különböző csapatnál fejezte be pályafutását, legtöbben a Williams, Haas, Sauber és elődeiknél. Az érintett csapatokon kívül a Haas, a VCARB és a Williams is elbúcsúztatott egy-egy versenyzőt idén. A Haas csapattól való távozása után csak egy versenyzőnek adatott meg a folytatás az F1-ben. A Nemzeti Végállomás Racing Biznisz és a Williams is csak egy-egy versenyzőt búcsúztatott el idén.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések