A trónért folyó csata: Az F1-es időmérős csetepaték állása

A trónért folyó csata: Az F1-es időmérős csetepaték állása

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Perezé a legdurvább vereség csapaton belül, ketten jutottak be az összes Q3-ba, egy csapat nem esett ki a Q1-ben, az Alpine-é a legszorosabb házicsata – F1-es időmérős statisztikák.

Az Alpine csapatnál az idény végéig változatlanok maradtak az állandó párosok. Ocon és Gasly között az egyik legkiemelkedőbb párharc alakult ki, mely során Ocon 6–0-val indította a szezont, de Gasly 8–4-re felzárkózott, így még van esélye a francia versenyzőnek.

Logan Sargeant pályafutásának során az Albonnal való küzdelemben 13–0-ra alulmaradt, míg Zhou Bottassal szemben jól teljesített. Pérez egyetlen időmérős győzelmét Bakuban szerezte, míg Zhou Silverstone-ban tudott a legjobban teljesíteni Bottas ellen.

Az idény vége felé közeledve érdekes párharcok alakultak, például Verstappen és Perez, valamint Bottas és Zhou között. A Williamsnél is friss párosítás, Albon és Colapinto már most érdekes összecsapásokat produkáltak.

A Q1-es kiesések és Q3-ba jutások elemzése során a Williamsnél, valamint a Red Bullnál tűnt ki a legnagyobb különbség. A csapatok és versenyzőik teljesítménye alapján érdekes lehet figyelemmel kísérni a szezon utolsó futamait és az összetett alakulását.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések