Verstappen küzdelmei Szingapúrban: F1Stat elemzés

Verstappen küzdelmei Szingapúrban: F1Stat elemzés

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A 10. legtöbb F1-es futammal búcsúzó Ricciardo akadályozta meg a McLaren első Grand Slamjét Hakkinen óta, Verstappen nyolcadszor sem nyert – se sorozatban, se Szingapúrban.

Lando Norris a harmadik F1-es futamgyőzelmét érte el, 68. pilóta a sportban, aki három sikerig jutott. A jelenlegi mezőnyből Sainzcal holtversenyben a nyolcadik helyen áll. Norris a 47. pilóta, aki hat rajtelsőségig jutott, de eddig még nem sikerült megtartania elsőségét az első kör végéig. Ezen a hétvégén először töltött minden versenykört az élen, közel járt a Grand Slamhez, de Ricciardo megfosztotta a leggyorsabb körtől.

Norris az egyetlen pilóta, aki az elmúlt tíz versenyen győzni tudott a pole pozícióból rajtolva, és ez már kétszer sikerült neki. Verstappennek Szingapúrban ismét nem jött össze a rajtelsőség, az egyik három pálya közé tartozik, ahol még sosem szerzett pole-t. Verstappennek Szingapúr az egyetlen helyszín a jelenlegi naptárban, ahol sosem győzött.

A világbajnok nyolc verseny óta nem tudott győzni, a leghosszabb sikertelenségi sorozata 2020 óta tart. Piastri a 11. versenyző, aki egy szezonban legalább egyszer hét dobogóra állhatott fel. A két Ferrari legrosszabb szingapúri időmérős eredményét produkálta 2009 óta, ahol a két autó csak az ötödik sorból indult. Hamilton 350. nagydíján állt rajthoz, beérte Raikkönent az örökranglista második helyén, míg Alonso a négyszázadikat Las Vegasban érheti el.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések