Bevezetés a Forma-1 világába: Az újonc versenyzők izgalmas sprintfutama

Bevezetés a Forma-1 világába: Az újonc versenyzők izgalmas sprintfutama

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Egyre több részlet lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogyan nézhet majd ki az a Forma-1-es sprintfutam, amit kezdő versenyzők számára tarthatnak meg az idei világbajnoki évadot követően.F1VILÁG.HU – Hírek

Az F1 Management és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) együttesen tervezik a Forma-1 csapataival az idei szezon zárásaként egy ifjú versenyzőknek szóló sprintfutam megrendezését az Abu Dhabi Nagydíj után.
Az érintettek közel kerültek a megállapodáshoz az Azeri Nagydíj hétvégéjén, ahol olyan tehetséges pilótáknak mint a Mercedes újonca, Andrea Kimi Antonelli és az Alpine debütáló Jack Doohan, lehetőséget biztosítanának a részvételre.
Az sprintfutam tervezett időpontja december 10-e lenne, helyi idő szerint 17 órára kitűzve, párhuzamosan az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjjal.
A sprintfutam sorrendje a tradicionális szezonzáró teszttel kezdődne, majd időmérő következne, végül az ifjú pilóták a versenyt futnák.
Több nyitott kérdés van még, mint például a csapatok extra költségeinek fedezése és a televíziós közvetítés lebonyolítása a sprintverseny során.
A csapatok versenyzőinek kiválasztása kapcsán részletek még nem tisztázottak, de az újonc pilótáknak biztosan lehetőséget kínálnának a részvételre, hogy új színeket mutassanak be a Forma-1 mezőnyében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések