Norris direkt nem támadta az "arcátlan" taktikát alkalmazó Sainzot

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Norris direkt nem támadta az "arcátlan" taktikát alkalmazó Sainzot

A Szingapúri Nagydíj utolsó része igazán izgalmasra sikerült, miután Ocon kiállása miatt virtuális biztonsági autós fázisra kellett váltani, amikor a két Mercedes friss közepes keverékű gumikra váltott. Russell és Hamilton gyorsan felzárkózott az élen állókra, így esélyük volt a győzelemre.
Carlos Sainz, aki vezette a versenyt, arra kérte a csapatát, hogy tartsa távolra Lando Norrist, hogy a DRS-távolságon belül maradhasson. Norris sikeresen megvédekezett és Russell-támadás után Sainz egy kicsit el tudott lógni, hogy bevonzza a McLaren versenyzőjét. Sainz elárulta, hogy ez a stratégia mindig a fejében volt egy olyan pályán, mint a Szingapúr, és hogy ez jelentős kockázattal járt.
Szerinte csak akkor lehet sikeres kivitelezni, ha tényleg elkötelezett vagy mellette. Norris hozzátette, hogy nem akarta megtámadni Sainzt, a célja a második hely megtartása volt, és szerintük így nehezebb lett volna a Mercedesek dolga. Russell az utolsó körben a falba csapódott a Mercedesszel, így érthető, hogy csalódott volt a verseny után.

Tovább a cikkhez

Forrás: hu.motorsport

Kapcsolódó bejegyzések