A Haas F1 csapat exkluzív felszereléseit lefoglalhatják Hollandiában

A Haas F1 csapat exkluzív felszereléseit lefoglalhatják Hollandiában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Formula.hu információi szerint egy korábbi szponzor felé fennálló tartozás miatt eljárás indult az amerikai istálló ellen: akár az is előfordulhat, hogy a felszerelések nem hagyhatják el az országot. A csapat dolgozik a megoldáson.

A Haas Formula-1-es csapata ellen indított eljárást az Észak-hollandiai Bíróság egy négy éve fennálló tartozás miatt, melyet a csapat eddig nem rendezett. Az ügy forrása az Uralkali orosz vállalattal kötött szponzori szerződés felbontása és az előre kifizetett támogatás visszafizetésének elmulasztása. Az orosz vállalat bírósági úton próbálkozott a visszafizetés érdekében, a Haas azonban eddig nem eleget tett ennek.

Az ügy hirtelen fordulatot vett, miután az illetékesek megkezdték a Haas felszereléseinek felértékelését, beleértve a versenyautókat, alkatrészeket, gumikat és motorokat. A csapat közleményben jelezte szándékát a tartozás rendezésére, és együttműködik az ügyvédjeivel az összeg teljesítése érdekében. Amennyiben nem rendezik a tartozást, az alakulat részvétele a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon is kérdésessé válhat. Az ügy további alakulását követően dől el, hogy milyen következményekkel kell számolnia a Haas csapatának.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések