Az újonc Sainz meglepő Mercedes-Red Bull csapattársak között

Az újonc Sainz meglepő Mercedes-Red Bull csapattársak között

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Williams F1-es vezére nem érti a két riválist, miért nem próbálták megszerezni az általa a négy legjobb pilóta közé sorolt spanyolt.

„A Williams hétfőn bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött Carlos Sainzcal, további opcióval a hosszabbításra, így végre lezárult a Ferraritól távozni kényszerülő spanyol jövőjéről szóló hosszú várakozás.
A csapatfőnök, James Vowles nagy sikernek nevezte, hogy sikerült Sainzot leigazolni a rivális gyári csapatok, az Audi és az Alpine elől.
Bár fel sem merült a Red Bullnál vagy a Mercedesnél Sainz leigazolásának lehetősége, Vowles meglepődve reagált, hiszen szerinte a pilóták egyre fontosabbak a kis különbségek miatt.
Vowles elismerte, hogy Carlos Sainz egy teljesítőgép, aki képes nemcsak saját teljesítményét, de a csapattársakét is növelni.
A csapatfőnök szerint a Red Bullnak bátor döntés volt Carlos Sainzt Max Verstappen mellé vinni, míg a Mercedesnek sok információja van a jövővel kapcsolatban, így meglepett, hogy Sainz esetében nem tették szóvá a lehetőséget.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések