Pénteki F1 Hírek: McLaren, Verstappen és Alpine friss fejlemények

Pénteki F1 Hírek: McLaren, Verstappen és Alpine friss fejlemények

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Norris–Piastri 1–2, Verstappent és Tsunodát hátrasorolják, a Mercedes hozta a legtöbb fejlesztést, ügyfélcsapattá válik a főnököt cserélő Alpine: a nap hírei.

A Formula-1-es Belga Nagydíj hétvégéje két szabadedzéssel kezdődött, ahol Max Verstappen és Lando Norris voltak a leggyorsabbak. Verstappennek tíz rajthelyes büntetést kell kivárnia a motorcseréje miatt, így csak a 11. helyről indulhat. A McLaren versenyképesnek érzi magát Spában, de még nem tervezik csapatsorrend bevezetését a versenyzőik között.

Norris nem érezte teljesen komfortosnak az autóját, míg Verstappenék nem túl optimisták a felzárkózást illetően. A Mercedesnél Lewis Hamilton elégedetlen volt a pénteki teljesítménnyel, és negatívan érintette őket a beállítások változtatása. A Red Bull nem hozott fejlesztéseket, míg a Mercedes jelentős csomaggal készült.

Az Alpine csapatában változások történtek, Bruno Famin távozik a csapatfőnöki posztról, és az Alpine ügyfélcsapatként fog működni. Az Audi az F1-es bejutásra készül, de Mattia Binotto kinevezése változásokat hozhat. A Formula-1 mellett az F1-be készülő csapatokkal kapcsolatos hírekről is beszámoltak Spa-Francorchamps-ban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések