A McLaren kármentésre készül Kínában

A McLaren kármentésre készül Kínában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A wokingiak F1-es vezére úgy érzi, a szezon elején sorra kerülő pályák közül a sanghaji karakterisztikája kedvez a legkevésbé az MCL38-asnak.

A McLaren csapata az idei szezont a harmadik helyen kezdte meg a Forma-1-ben, azonban a csapatfőnök, Andrea Stella aggodalmát fejezte ki a következő Kínai Nagydíjjal kapcsolatban, mert úgy véli, hogy a sanghaji pálya nehezített feladat elé állítja az MCL38-ast a hajtűkanyarok és hosszú kanyarok miatt.
Stella szerint a McLarennek még javítania kell az autónak a lassú-középgyors kanyarokban való teljesítményét, így Kínában nehezebb versenyre számít, mint az idény korábbi futamain.
A csapat mégis lát lehetőséget az ismeretlen helyzetben, mivel több tényező ismeretlen lesz az ötéves távollét miatt, ezért Stella szerint ha sikerül a többieknél jobban alkalmazkodni a kihívásokhoz, az nagy lehetőséget jelenthet számukra a Kínai Nagydíjon.
Stella kitért arra is, hogy a Kínai GP különlegességekkel bír, például a kemény pályafelülettel, ezért a gumiabroncsok kezelése is kritikus lehet a versenyen a McLaren számára.
A csapatfőnök bízik benne, hogy a McLaren a hosszútávú tervekkel Miami felé kezdheti meg az idény javulását, és az év második felében még eredményesebb lehetnek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések