A Red Bull merész döntést hozott az autó átszabásával – hatásos cím lehetne.

A Red Bull merész döntést hozott az autó átszabásával – hatásos cím lehetne.

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A világbajnok csapat F1-es technikai igazgatója rámutatott: jelentős változtatással lehetett csak nagyobb fejlődést elérni – de ezt nem tartja hazardírozásnak.

A Red Bull csapata nagy meglepetést okozott az autóbemutatón, amikor átszabták a tavalyi domináns autójukat, annak ellenére, hogy 21 győzelmet arattak 22 versenyen. A radikális átalakítást bátornak és merésznek nevezték, de a bahreini F1-es teszt alapján úgy tűnik, hogy a csapat 2024-ben is versenyképes maradhat.
A csapat technikai igazgatója, Pierre Wache, a döntésüket kizárólag a számokra alapozták, és úgy vélték, hogy az autó módosítása nélkül elveszíthetik az előnyüket a riválisokkal szemben.
Wache kiemelte, hogy nem vakon vállaltak rizikót az átalakítás során, hanem kockázatot vállaltak annak érdekében, hogy továbbfejlesszék az autót.
Az RB20-as autó néhány elemében hasonlított a Mercedes korábbi koncepciójára, de a Red Bull meggyőződése, hogy az átalakítások révén versenyképesebbek lehetnek. Wache szerint nem érdemes érzelmekkel közelíteni a tervezéshez, és a csapat döntéseit objektív szempontok alapján kell meghozni.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések