Kiemelkedő események az F1-es teszt első napjáról

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Napi hírösszefoglalónkban Verstappen dominanciájáról, Sainz, Leclerc és Russell szavairól, valamint Wolff Horner-nyilatkozatáról is írtunk.

Az F1-es tesztidőszak Bahreinben elkezdődött, és a kollektív gyakorlás első napját rendezték ma, amelyen Max Verstappen 1,1 másodperces előnnyel zárt az élen, és ő tette meg a legtöbb kört a nap során. A Red Bull teljesített jól, ami elveheti sokak kedvét a többieknek. Max Verstappen elégedett, és versenymérnöke, Gianpiero Lambiase is megerősítette az erős alapot, amire építhetnek a következő napokon. Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a koncepciójuk működik, az RB20-as jelentős átalakítások jól vizsgáztak.

Az említett Mercedes nem teljesített jól a tesztnapon, de George Russell mégis elégedett volt, mivel inkább a tanulásra és autó maximális teljesítményére koncentrálnak. A Ferrari biztatóbban mozgott, Carlos Sainz harmadik lett, és Charles Leclerc is jó időket futott, bár nagy volt a hátrányuk Verstappenhez képest. Mindkét Ferrari pilóta elégedetten nyilatkozott a tervezett célok teljesítéséről.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a csapatok befogadását, egyenlőségét és tisztességét emelte ki a sajtótájékoztatón, ahol beszélt Christian Horner folyamatban lévő vizsgálatáról is. Wolff hangsúlyozta a Formula-1 és a csapatok elkötelezettségét az egyenlőség és sokszínűség mellett, és azt reméli, hogy a vizsgálat átlátható módon zárul.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések