Kritikus fontosságú: Veszélyes keverékek bejelentése az EU PCN rendszerén keresztül

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Amennyiben vállalkozóként olyan tevékenységet folytatunk, melynek során veszélyesnek ítélt keverékeket gyártunk, forgalmazunk vagy használunk, akkor számos előírásnak kell eleget tennünk a szabályos működéshez.

A PCN bejelentés Magyarországon az ország területén forgalomba hozott veszélyes keverékek bejelentését írja elő a kémiai biztonságról szóló törvény alapján. Az InnovaTox szakmai csapata a REACH regisztráció és biztonsági adatlap készítése mellett segítséget nyújt ebben a folyamatban is. A PCN és az UFI az Európai Unió által bevezetett rendszerek, melyek a veszélyes keverékekkel kapcsolatos adatgyűjtést és megosztást szolgálják a környezet és az emberi egészség védelme érdekében.

A bejelentési kötelezettség azokra vonatkozik, akik olyan veszélyes keverékeket kívánnak forgalomba hozni, melyek az egészségre vagy fizikai hatásokra veszélyesek lehetnek. A bejelentés alapesetben a gyártó feladata, de import esetén az importőrnek, esetleg forgalmazó megállapodás alapján is elvégezheti. A feladat kiszervezése spórolhat időt és energiát, biztosítva a jogszabályoknak való teljes megfelelést és a szakszerű végrehajtást.í

Ha nem vagyunk biztosak a PCN bejelentés elvégzésében, érdemes szakértőkre bízni a feladatot az idő és energia megtakarítása, valamint a nyugodt alvás érdekében. A bejelentés garantáltan szakszerű és időben történik, ha megbízható céget választunk a kiszervezéshez.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések