Az F1 történetének legemlékezetesebb szezonzárója: a botrányok és a dráma a végletekig felkavarták a versenyzőket, csapatokat és rajongókat

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


26 éve nem volt olyan a Forma-1-ben, mint ami az idei szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon megesett, és ismét egy Ferrari-pilótának sikerült ez.

Az idei Abu-dzabi Nagydíjon Carlos Sainz-kal újra előfordult az, ami 26 évvel ezelőtt, az 1997-es szezonban történt. Ez azonban az azóta eltelt időszakban az egyetlen eset, hogy egy pilóta több mint két helyet visszacsúszott az összetettben az utolsó verseny előtt elfoglalt pozíciójához képest. Az 1997-es Európa Nagydíjon Michael Schumacher belekormányzott a Ferrarijával Jacques Villeneuve Williamsébe, ami miatt utólag az összes pontjától megfosztották. Az idei szezonban Carlos Sainz, a Ferrari pilótája, az utolsó versenyen a 4. helyről a 7. helyre csúszott vissza, ezáltal komoly pontvesztést szenvedve. Ez a hátraesés rosszkor jött, mivel a Ferrari így nem tudta megelőzni a Mercedest a konstruktőri összetettben. A 15. helyen feladott verseny pont a spanyol pilóta szerencsétlen hétvégéjének tetőpontja volt, amely máris eldöntötte sorsát.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések