Az Elsőtől az Utolsó Körig: Leclerc döntő szerepet játszott a futamvégi taktikában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Megpróbálta a lehetetlent Charles Leclerc, hogy megszerezze csapatának az F1-es konstruktőrök közt a második helyet – a Ferrarinál így sem elégedetlenek.

A szezonzáró F1-es futam hajrájában Charles Leclerc megpróbálta a lehetetlent, és hozzásegíteni Sergio Perezt ahhoz, hogy öt másodperc fölé növelje az előnyét George Russell-lel szemben, hiszen ez azt is jelenthette volna, hogy a Ferrari lesz a második a konstruktőrök között. Ez a stratégiai mesterfogás azonban sikertelen maradt.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elárulta, hogy a stratégia ötlete Leclerc-től származott. Bár lehető lett volna agresszívabban játszani azzal a céllal, hogy Russellt feltartsák, a pozitív hangulat megőrzése miatt inkább döntöttek a második helyen befejezett verseny mellett.

Vasseur úgy véli, hogy ez egy jó lépés a következő évre. Az ismét pont nélkül maradt Carlos Sainz tempóproblémáival foglalkozva elmondta, hogy az egyetlen lehetőségük az volt, hogy egy piros zászlóval vagy safety carral néhány pontot szerezzenek. Ennek hiánya miatt nagyon sajnálja, hogy a garázs ezen oldala nem sikerült jól a csapatnak.

Összességében Vasseur elégedett a verseny eredményével és a csapat hangulatával, és úgy véli, hogy a második helyezés jó előjel a jövő szempontjából.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések