Az újonc Verstappen magabiztos győzelmet aratott az F1-ben – hétvégi összefoglaló

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Max Verstappen lett a sprintkirály, miután az idei hat kiírásból négyet is a 2023-as világbajnok nyert meg, ám ennek ellenére páros lábbal szállt bele ebbe a formátumba.

Az F1 vezetése és a csapatok jelenleg a 2024-es sprintformátum változtatásairól tárgyalnak, melyek szerint az események sorrendje változhatna.
Az Audi beszállásával kapcsolatos híresztelések nem igazak, az istálló partnerének, a Renault-nak megerősítette, hogy továbbra is támogatja az F1-et.
Esteban Ocon azzal vádolja Fernando Alonsót, hogy hibázott, míg az spanyol versenyző védi magát és azt állítja, hogy ártatlan az incidensben. A baleset után Oconti további vizsgálatra vitték.
Az USA Nagydíj végeredménye változhat, mivel a Haas csapata tömeges pályaelhagyások miatt kért felülvizsgálatot, és ha elfogadják a kérést, Nico Hülkenberget a 7. helyre repítik időbüntetésekkel.
Max Verstappen vezette az utolsó sprintet a Sao Pauló-i Nagydíjon, míg Lando Norris a pole-t 2. helyre fordította. A verseny során sok csata zajlott a mezőnyben.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések