Az első nő, aki legyőzte az ikonikus Tony Stewart-et: A sikeres tulajdonos új szakágban

Kép forrása: USAracing
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

„Életemben először győzött le egy lány” – Tony Stewart kis híján rögtön bajnok lett új szakágában, tulajdonosként viszont máris felért a csúcsra –

2022-ben Tony Stewart saját csapatával, a Tony Stewart Racinggel debütált az NHRA-ben. A csapat Funny Carban és Top Fuelban méreti meg magát, Matt Hagannal és Leah Pruetttel a volán mögött.
Először tavaly júliusban ünnepelhettek győzelmet, amikor Pruett diadalmaskodott a Bandimere Speedwayen. Idén Pruett a bajnokság egyik esélyese volt, de a döntőben alulmaradt Doug Kalittával szemben, így a második helyen végzett az összesítettben.
Hagan ellen viszont győzött a Funny Car mezőnyében. Ez Stewart második bajnoki címe két héten belül, miután csapatában Cole Custernak már NASCAR Xfinity-bajnokságot hozott november elején.
Stewart nem csak üzletemberként képviselkedik az NHRA-ben, hanem versenyzőként is, debütált a Top Alcohol kategóriájában.
Bemutatkozása rendkívüli volt, és közel volt a győzelemhez, de végül alulmaradt Madison Payne-nel szemben.
Stewart azt tervezte, hogy az első versenyző lesz a világon, aki bajnok lesz az NHRA-ben, az IndyCarban és a NASCAR Cupban, de végül 21 ponttal Julie Nataassal szemben lemaradt a bajnoki címről. A Pro Stockban Erica Enders győzött, a Pro Stock Motorcycle kategóriában pedig Gaige Herrera lett a bajnok.

Tovább a cikkhez

Forrás: USAracing

Kapcsolódó bejegyzések