A Porsche Le Mans-i erejének megmutatása: a Toyota kritikája a szerencsefaktor miatt

A Porsche Le Mans-i erejének megmutatása: a Toyota kritikája a szerencsefaktor miatt
Kép forrása: Racingline
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A #6-os Porsche szerezte meg a rajtelsőséget a Le Mans-i 24 órásra a Cadillac előtt, a kvalifikáció nagy vesztese a hypercar kategóriában pedig Kobajasi Kamui hibája nyomán a Toyota volt.

A Le Mans-i 24 órás versenyen a #6-os Porsche szerezte meg a rajtelsőséget a Cadillac előtt, míg a Toyota a hypercar kategóriában komoly vesztes volt a kvalifikáció során, Kobayasi Kamui hibája miatt. Az időmérő két szakaszban zajlott, ahol a gyorsabb nyolc versenyző jutott be a csütörtöki hyperpole-ba.
Kobayasi hibája miatt a két Toyota autó nem jutott be a csütörtöki folytatásba, és végül csak a 11. és 23. rajthelyet sikerült megszerezniük. A Toyota fő panasza a lebonyolítási renddel kapcsolatos volt, szerintük külön kellett volna bonyolítani az időmérést minden kategóriában.
A hyperpole-ban a BMW nem tudta megőrizni a pole-t, mivel Vanthoor balesetet szenvedett. A #6-os Porsche végül a pole-ban végzett, mögötte a Cadillac, majd két Ferrari autó következett. A Le Mans többi kategóriájában is történtek változások, a LMP2-esek között a #14-es, az LMGT3-ban pedig a #70-es csapata szerezte meg a pole-t.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések