Andretti család botránya: vizsgálat indult az F1 ellen

Andretti család botránya: vizsgálat indult az F1 ellen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az USA Igazságügyi Minisztériuma veti trösztellenes vizsgálat alá a Liberty Mediát az Andretti–Cadillac projekt elutasítása kapcsán.

Az Andretti Global és a Cadillac közös F1-projektjét korábban jóváhagyták, mégis visszautasították a mezőnybe való belépésüket a Formula-1-ben. Az FIA döntése ellenére a Liberty Media indokként azt hozta fel, hogy az Andretti–Cadillac sikere nem volt garantált, és inkább az F1 szempontjából lényegesebb csapatokat szeretnének látni versenyezni.

Az amerikai kormány felháborodott az ügy miatt, és a megtagadás miatt trösztellenes vizsgálatot indít a Liberty Media ellen. Az Igazságügyi Minisztérium már értesítette a Liberty Mediát a vizsgálatról, és az F1 tulajdonosai együttműködésre kötelezték magukat a vizsgálat során.

A jogi vizsgálat hátterében az áll, hogy az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza és bizonyos szenátorok aggódnak a döntés tisztességessége miatt, és követelik a történtek kivizsgálását. Az eset további folyományait figyelemmel kísérik a RacingNews365.com szaklapon keresztül.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések