Vettel a WEC-ben térhet vissza?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Vettel a WEC-ben térhet vissza?

Sebastian Vettel, a korábbi Forma-1 világbajnok, az 2022-es szezon végén visszavonult a versenyzéstől, azóta csak a Bajnokok Tornáján vett részt. A hétvégén a Suzukába látogatott, hogy megtekinthesse a Zümmögő kanyar projektjét, és elmondta, hogy bár nem bánta meg a visszavonulást, nehéz volt a pálya széléről követnie az F1-es Japán Nagydíjat.

A sajtóhírek szerint azonban Vettel konkrét ajánlatot kapott a visszatérésre – bár nem a Forma-1-ből. Az Auto Motor und Sport beszámolt arról, hogy az Endurance Világbajnokságon szereplő Jota csapat megszólította Vettelt, hogy 2024-ben csatlakozhat hozzájuk a WEC-ben és a Le Mans-i 24 órás versenyen egy privát Porschét vezetve a Hypercar kategóriában. Állítólag októberben tesztpilótaként is részt vehet egy LMP2-es autón, ahol a Jota versenyzői, Antonio Felix da Costa és Will Stevens segítséget nyújtanak a német alkalmazkodásához.

Vettel megkerülő választ adott a pletykákra, de azt mondta, hogy ha úgy érzi, hogy nem tud versenyezni a mindennapokban, akkor újra vezetni fog. Ezen kívül az AMuS beszámolt arról, hogy a Jota mellett Robert Kubica is kapcsolatba lépett, és 2024-re komoly sztárparádét szeretnének összeállítani. A WEC-ben a Toyota Nyck de Vries és az Alpine Mick Schumacher is szerepelhet, valamint Jenson Button is részt vehet a teljes szezonon az Endurance-világbajnokságon a Le Mans-i szerepvállalása után.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések