Az időzítés kulcsfontosságú volt – Norris állítása a safety car hatásáról

Az időzítés kulcsfontosságú volt – Norris állítása a safety car hatásáról

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


„Meg kellett volna nyernünk a futamot, de nem tettük” – fogalmazott a McLaren britje, aki szerint a kanadai eset más volt, mint az F1-es Miami Nagydíjon.

A Formula-1-es Kanadai Nagydíj első fázisában Lando Norris fantasztikus tempót diktált, megelőzve Verstappent és Russellt, majd a top pozícióért harcolva a harmadik helyen végzett a versenyen.
Norris előnye a bokszkiállás miatt veszett el, amikor épp a bokszbejáratnál járt a biztonsági autó kijövetelének pillanatában.
A verseny után Norris először a szerencsétlenség miatt panaszkodott, majd később elismerte, hogy hibázott a csapatával a bokszkiállás időzítésével kapcsolatban.
A McLarent dicsérte azért, hogy a vizes pályán időben váltottak slickre, így közel került a vezetéshez. Viszont nem sikerült megőriznie pozícióját, mivel a hideg abroncsok nem adtak elég tapadást.
Összefoglalva Norris kiemelte, hogy nem elégedett a második hellyel, és a csapattal tovább fogják beszélni a versenyen történteket, hogy tanuljanak a hibákból és javítsanak a jövőre nézve.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések