Fejlesztő Ferrari, dél-amerikai Perez – csütörtöki F1-es hírek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Fejlesztő Ferrari, dél-amerikai Perez – csütörtöki F1-es hírek

A 2023-as F1-es szezonban a Ferarri igen erős teljesítményt nyújtott a Monzában, de ez nem jelent sokat a fennmaradó futamokban, erről részletesebben a Formula Plusz rovatunkban írtunk. A Scuderia azért továbbra is fejlesztéseket végez, annak ellenére, hogy 2024-re új autót terveznek. Pedro de la Rosa szerint a Ferrari pilótája, Charles Leclerc, még mindig nem számít topversenyzőnek.

Lewis Hamilton már alig várja a 2024-es Mercedes bemutatóját, és tudja, hogy addig együtt kell élnie az idei autóval. Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint a csapatnak jobb technikát kell biztosítania az Alonso vezette autóknak. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, érdekes nyilatkozatot tett Sergio Perez érdekében, mondván, hogy az időmérőkön nem ragyog, mert dél-amerikai. Azonban Mexikó nem tartozik Dél-Amerikához.

Marko után a Red Bull főnöke, Christian Horner is megszólalt Lando Norris esetleges szerződtetéséről. Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója poénkodva utalt Max Verstappen dominanciájára, és azt mondta, hogy nem tudnak ellene tenni, kivéve, ha eltörik a lábát, hasonlóan a műkorcsolya botrányhoz 1994-ben.

Úgy tűnik, hogy Nico Hülkenberg is érdekelt az Audi F1-es ülésében, mivel számára ez az egyik legvonzóbb projekt jelenleg a Forma-1-ben. A MotoGP-ben pedig folytatódik a pilótapiac mozgása, Luca Marini hivatalosan is marad a VR46 Ducatinál, és a sajtóértesülések szerint Marc Marquez, a Repsol Honda pilótája az év végén elhagyhatja a csapatot, hogy a Gresini Ducatihoz igazoljon.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu

Kapcsolódó bejegyzések