F1-Archív: Raikkönen visszavonul a Ferraritól?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


F1-Archív: Raikkönen visszavonul a Ferraritól?

2022-ben Charles Leclerc megszerezte a pole pozíciót a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén, legyőzve Sergio Perezt, Lewis Hamiltont és Carlos Sainzt. Max Verstappen, a világbajnokságot vezető versenyző, csak nyolcadik lett, miután a Red Bull csapata üzemanyaghiány miatt félbeszakította az utolsó körét.

2021-ben Antonio Giovinazzi mindent egybevetve arra fókuszál, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradjon, de a hírek szerint Guanyu Zhou veheti át a helyét az Alfa Romeo csapatában. Jelenleg egyáltalán nem foglalkozik az egyéb opciókkal.

2020-ban hírek jelentek meg arról, hogy Nyikita Mazepin apja, Dimitrij Mazepin megvásárolhatja a Haas F1 csapatát. Sergio Perez jövője még mindig kérdéses, sokan a Haasnál látták őt, de lehetőség lehet a Williams csapatánál is. Az Alfa Romeo csapatánál sokan úgy gondolják, hogy a Kimi Räikkönen – Mick Schumacher páros a kiszemelt versenyző.

2019-ben Ross Brawn, az F1 sportigazgatója úgy vélekedett, hogy a Ferrari robbanásveszélyes helyzetet hozhat magával, ha nem kezeli a versenyzők közötti feszültséget, ez a sajtóban is nagy visszhangot kapott, az Orosz Nagydíj után.

2018-ban az F1-es média a Mercedes csapatutasításával foglalkozott. Az Orosz Nagydíjon a közelgő Sebastian Vettel miatt az istálló helycserét kényszerített Valtteri Bottas és a mögötte lévő Lewis Hamilton között, amely a futam után is beszédtéma maradt.

2017-ben Max Verstappen nyerte a Maláj Nagydíjat, amely arról is emlékezetes maradt, hogy a levezető körön Sebastian Vettel és Lance Stroll összeütközött.

2016-ban a Mercedesnek nem volt kihívója a Maláj Nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton kényelmesen megszerezte a pole pozíciót, és Nico Rosberg hibája ellenére is második lett.

2015-ben Jenson Button elmondása szerint kevés örömét leli a szenvedő McLaren-Honda vezetésében, mégis újabb évre aláírt a csapattal.

2014-ben a Honda megosztott egy képet a készülő F1-es erőforrásukról. A japán márka visszatért a sorozatba 2015-től kezdve, és a McLarent fogja ellátni.

2013-ban úgy tűnik, hogy Kimi Räikkönen a Lotus csapatától a Ferrariba igazol, ezért a brit csapat Romain Grosjeanra támaszkodik. Eric Boullier reméli, hogy Grosjean képes lesz új szintre lépni Finn távozása után.

2012-ben a gazdasági válsággal küzdő Görögország F1-es pályát épít. A projekt több mint 90 millió euróba kerülne. A szériában Görögországnak eddig nem volt pilótája.

2011-ben Bruno Senna még nem érzi, hogy beleszokott volna az F1-be. A brazil pilóta a Renault-nál helyettesítette Nick Heidfeldet, és eddig két alkalommal sikerült jobb időmérő teljesítményt elérnie csapattársánál, Vitalij Petrovnál.

2010-ben a Porsche fontolgatta a visszatérését az autósport élére. A cég valószínűleg csak motorgyártóként vett volna részt a Forma-1-ben.

2009-ben Kimi Räikkönen a visszavonulását emlegette, miután a Ferrari bejelentette…

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések