Marko botránya és büntetések a vasárnapi F1 hírekben

Marko botránya és büntetések a vasárnapi F1 hírekben
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Wolff leigazolná Verstappent, sportszerűtlennek tartja a Haast a Visa RB, Bagnaia nyerte a MotoGP, Newgarden az IndyCar nyitányát: a nap hírei.

A szaúd-arábiai Formula-1-es Nagydíj utózöngéi határozták meg a híreket vasárnap, Mészáros Sándor videós bejelentkezése után, ahol Yuki Tsunodának büntetést osztottak ki a bokszból való hajtása miatt, mely blokkolásra kényszerítette Lando Norrist. Kevin Magnussent kétszer is megbüntették, bár ő a szankciókat elfogadta, de szigorúnak találta azokat.

Az RB vezetősége bírálta Kevin Magnussent, mert visszalassította a mögötte haladó bolyt, hogy csapattársa elé kerüljön. Lando Norris megúszta a büntetést a rajtnál történt indítással kapcsolatban. Sergio Perezt viszont veszélyes kiengedés miatt büntették és közel került a versenytiltáshoz.

A Mercedes csapat vezetői szerint problémák vannak a W15-ös autóval nagy tempójú részeken. Lance Stroll elmondása szerint jó hétvégét teljesített, egészen a balesetéig. Carlos Sainz vakbélműtét miatt kihagyta a versenyt, de dicséretet kapott az eltökéltségéért.

A Red Bull csapatnál zajló botrány is téma volt, de Christian Horner tagadta az előző nap pletykáit Helmut Marko kiiktatásáról. Marko köszönte Toto Wolff ajánlatát, de nem fogadta el. Wolff szerint szívesen látnák Verstappent, de előbb autójukat kell rendbe hozni.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések