Az egymást követő intézkedések: a legkeményebb büntetés Maxnak

Az egymást követő intézkedések: a legkeményebb büntetés Maxnak

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Megszólalt az Osztrák Nagydíjon stewardként tevékenykedő ex-F1-es: Johnny Herbert szerint ez volt a maximum szankció, amit kioszthattak Verstappennek.

Austrian Grand Prix utolsó körében Max Verstappen és Lando Norris parázs csatája ütközésbe torkollt, ahol a felügyelők Verstappent hibásnak találták és 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot szabtak ki rá. A Red Bull pilótája mégis az ötödik helyen ért célba, míg Norris feladni kényszerült a versenyt.
Az incidensért felelős Verstappent, a Daily Expressnek nyilatkozva, Johnny Herbert szerint egyértelműen hibáztatta, és elmondása szerint ez volt a legkeményebb büntetés, amit kiosztottak neki az FIA irányelvei alapján.
Herbert hangsúlyozta, hogy Verstappen okosan használta fegyvereit, bár ellentmondásosnak találták a fékezés közbeni mozgását. Norris viszont helyesen járt el, amikor felvállalta a küzdelmet Verstappennel.
A korábbi F1-es pilóta szerint Verstappen taktikája mindig is tartozott az erejéhez, és érdekes lesz látni, hogy hogyan reagál a nyomásra a jövőben. A holland pilóta nem értett egyet a kapott büntetéssel, és azzal is kritizálta, hogy járt hozzá két büntetőpont.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések