A családi házak hőszigetelésének megtérülése

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A családi házak hőszigetelésének megtérülése

Az új építésű ingatlanok esetében ma már természetes, hogy szigetelve készülnek el, a korábban létrehozott épületeket azonban érdemes minél hamarabb hőszigeteléssel ellátni. Ehhez többféle szigetelőanyag áll a rendelkezésünkre, ezért célszerű alaposan összehasonlítani a lehetőségeket. A végső választáshoz mindenképpen kérjük szakember segítségét, aki pontos számításokkal igyekszik meghatározni a költségvetést, valamint a megtérülési időt.

A homlokzati szigetelőanyagok közül választhatjuk az EPS-t, az XPS-t, valamint a kőzetgyapotot. Az EPS habosított polisztirol nagyon jó hőszigetelési képességekkel rendelkezik, valamint a legolcsóbbnak tekinthető. Az XPS extrudált polisztirol remek hőszigetelő, zárt cellás hab felépítésű, nedvességálló és nagy a nyomószilárdsága. Az ásványgyapot, más néven kőzetgyapot pedig környezetbarát, légáteresztő és tűzbiztos, ideális szigetelés készíthető belőle.

Az anyagköltségen túl más tényezők is befolyásolják a teljes költséget, mint például az épület mérete, az ablakok száma és mérete, valamint azok szigetelése. A hőszigetelés befektetése azonban nemcsak megtérülési szempontból fontos, hanem azonnal javul a komfortérzet, csökkennek az energiaköltségek télen és nyáron, és emelkedik az ingatlan értéke.

Összességében tehát a hőszigetelésnek nagyon fontos szerepe van a komfort, az energiamegtakarítás és az ingatlan értékének növelése terén, ezért érdemes minél hamarabb elvégeztetni ezt a munkát.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu

Kapcsolódó bejegyzések